dijous, 2 de maig del 2013

Maig






Abellera
El dia 3 de maig acabaven a l’antiga Roma els dies de la Floràlia, unes festes llicencioses i multicolors dedicades a Flora, una de les divinitats romanes més antigues, deessa de les flors, la vegetació i la fertilitat. El cristianisme continuà esta com tantes altres velles tradicions mediterrànies arrelades profundament en el poble. Va dedicar el mes a les flors si bé associant-lo al culte a la Verge Maria. Forma part d’una lògica immemorial que es compleix estrictament també ací a Ador. Només s’ha d’eixir al camp per comprovar l’esclat floral que esguita de colors el pla i la muntanya i com de difícil és no sentir-se admirat i temptat de tornar a casa amb un ramellet de flors.

Aquests dies aquest blog anirà omplint-se de flors del nostre terme. Són xicotetes meravelles que mereix la pena detenir-se a contemplar. 





D'esquerra a dreta i de dalt a baix: el gira-sol de marge que desprén una olor molt peculiar; l'escabiosa, una flor humil que ompli les vores dels camins i que passa injustament desapercebuda; gladiols; sempreviva, amb la que es poden fer ramells que aguanten tot l'any; borratges; orelles de llebra; la flor del baladre; la mare-selva i la clavellinera borda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada